Dorpsstraat 47, 7863 PB GEES - THE NETHERLANDS

+31 6 22004109

Wat te doen?

Beelden in Gees. Zeven hectare paradijs, waar natuur en kunst elkaar in allerlei vormen ontmoeten.

Waar je kunt genieten van een lange of korte wandeling in een prachtig park, met bospaden, vijvers, grote open ruimtes met prachtige vergezichten. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website van Beelden in Gees

Ga in een landrover op safari in onze prachtige omgeving!

Een adembenemend avontuur in de omgeving van de Geeserstroom, Oude Maden, Hooge Stoep en de Mepperhooilanden; een schitterend beekdal landschap met meanders, bos en akkers. Geniet van de diversiteit aan flora en fauna!

Kijk op de website van Avontuurlijk Gees voor informatie en boekingen. Vanaf april gaan ze weer van start.

Rondom Gees. Op zaterdag 16 april 2022. Tourrit met antieke motoren.

Rondom Gees is een jaarlijks druk bezocht evenement in het voorjaar waarbij op antieke motoren vanuit Gees een tourrit wordt gemaakt. Op volgorde van leeftijd van de motoren vertrekken de rijders als een slinger door onze mooie provincie Drenthe. Een dag genieten van alles en iedereen. Een boeiende spreker doet verslag, waarbij hij leuke wetenswaardigheden vertelt over de techniek en andere bijzonderheden. Sommige rijders zijn in stijl gekleed, en er is een grote groep rijders uit omringende landen.

Elke dinsdag in de maanden juli en augustus organiseren de plaatselijke ondernemers Koop Lokaal Gees

Met lokale producten zoals vlees, brood, groente & fruit, kleding, honing of kunst artikelen en een gezellig terras in het centrum van het mooie dorp Gees.

Fly-in Gees. Als de omstandigheden het toelaten, zal op een zaterdag in september 2022 een weiland aan de rand van Gees vol staan met MLA’s (Micro Light Aircrafts), oldtimers, landbouwmachines, heteluchtballonnen en meer.

In 2008 werd ter ere van het 800-jarig bestaan van het Drentse dorp Gees door inwoners met bijzondere hobby’s, bijgestaan door meer dan honderd lokale vrijwilligers, de eerste FLY-IN GEES georganiseerd. Wegens het grote succes werden er ook in 2010, 2012, 2015 en in, meest recentelijk, 2018 geslaagde edities van FLY-IN GEES georganiseerd. Hopelijk zal in september 2022 alweer de zesde editie plaatsvinden van ‘Te Land, Te Gees en In De Lucht’.

Gees in wintersfeer op 25 en 26 november 2022.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement is ons prachtige dorp Gees omgetoverd in een sfeervol verlicht dorp. De verlichte route leidt u langs de authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun deel of schuren open stellen voor u als bezoeker en waar u terecht kunt voor allerlei activiteiten (zowel binnen als buiten) op het gebied van kunst, natuur, cultuur, muziek, proeverijen, demonstraties en verkoop van allerlei producten. Ook zijn er langs de route diverse mogelijkheden om iets te eten of te drinken of even lekker uit te rusten.