Dorpsstraat 47, 7863 PB GEES - THE NETHERLANDS

+31 6 22004109

Wat te doen?

Een avond of middag ontspannen door ingespannen bezig te zijn! Dat kan met het volgen van een workshop Handlettering.

Je leert tijdens de workshop de basisbeginselen van handlettering en gaat naar huis met een zelfgemaakte kaart en een starterskit om zelf verder te kunnen oefenen.

De workshop duurt 2,5 uur en kost €20,- per persoon.

Ook in de anderhalve-meter-samenleving is het mogelijk een workshop te volgen! Dit kan in de mooie ruimte van de Geeserwaag. Geef je op met een kleine groep (max. 6 personen) en wij zorgen dat je anderhalve meter uit elkaar kunt zitten.

Lees meer: https://www.woordenwensjes.nl/handlettering/workshops


Ga in een landrover op safari in onze prachtige omgeving!

Een adembenemend avontuur in de omgeving van de Geeserstroom, Oude Maden, Hooge Stoep en de Mepperhooilanden; een schitterend beekdal landschap met meanders, bos en akkers. Geniet van de diversiteit aan flora en fauna!

Opgave voor Avontuurlijk Gees kan bij de TIP:

Dorpsstraat 47, Gees

Tel. 0524-581704


Rondom Gees. Op zaterdag 18 april 2020. Tourrit met antieke motoren. Geannuleerd.

Rondom Gees is een jaarlijks druk bezocht evenement in het voorjaar waarbij op antieke motoren vanuit Gees een tourrit wordt gemaakt. Op volgorde van leeftijd van de motoren vertrekken de rijders als een slinger door onze mooie provincie Drenthe. Een dag genieten van alles en iedereen. Een boeiende spreker doet verslag, waarbij hij leuke wetenswaardigheden vertelt over de techniek en andere bijzonderheden. Sommige rijders zijn in stijl gekleed, en er is een grote groep rijders uit omringende landen.


Zomermarkt Gees op 23 juli 2020. Meer dan 100 standhouders met een leuk en gevarieerd aanbod. Geannuleerd.

Verleden jaar kon dit jaarlijks terugkerende evenement helaas niet doorgaan vanwege de enorme hitte. Dit jaar wordt de zomeravondmarkt (aanvang 15u) opnieuw georganiseerd tussen de prachtige boerderijen.


Mini weekmarkt in Gees. Elke dinsdag in juli en augustus.

Met lokale producten zoals vlees, brood, groente & fruit, kleding, honing of kunst artikelen en een gezellig terras in het centrum van het mooie dorp Gees.


Fly-in Gees. Op zaterdag 5 september 2020 zal een weiland aan de rand van Gees vol staan met MLA’s (Micro Light Aircrafts), oldtimers, landbouwmachines, heteluchtballonnen en meer. Geannuleerd.

In 2008 werd ter ere van het 800-jarig bestaan van het Drentse dorp Gees door inwoners met bijzondere hobby’s, bijgestaan door meer dan honderd lokale vrijwilligers, de eerste FLY-IN GEES georganiseerd. Wegens het grote succes werden er ook in 2010, 2012, 2015 en in, meest recentelijk, 2018 geslaagde edities van FLY-IN GEES georganiseerd. In september 2020 zal alweer de zesde editie plaatsvinden van ‘Te Land, Te Gees en In De Lucht’.


Gees in wintersfeer op 27 en 28 november 2020.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement is ons prachtige dorp Gees omgetoverd in een sfeervol verlicht dorp. De verlichte route leidt u langs de authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun deel of schuren open stellen voor u als bezoeker en waar u terecht kunt voor allerlei activiteiten (zowel binnen als buiten) op het gebied van kunst, natuur, cultuur, muziek, proeverijen, demonstraties en verkoop van allerlei producten. Ook zijn er langs de route diverse mogelijkheden om iets te eten of te drinken of even lekker uit te rusten.